Ce este tonifierea musculara?
Tonifierea nu exista! Tonifierea musculaturii este mai degraba o expresie decat un fapt, asta pentru ca tonifierea musculara nu exista, este doar o expresie gresit inteleasa si folosita.
Musculatura nu se tonifica, ea este ferma. Nu exista musculatura mai moale sau mai tare, respectiv muschi mai mult sau mai putin tonifiat. In schimb exista grasime intr-un procent mai mic sau mai mare, care da corpului un anumit aspect.
Un corp tonifiat inseamna un raport echilibrat intre masa musculara si cantitatea de tesut adipos din corp. Adica, sa ai un procent de tesut adipos destul de mic astfel incat masa musculara sa fie vizibila.Termenul de „tonifiere” este de cele mai multe ori folosit în circumstanţe greşite. Prin definiţie, tonusul este starea involuntară de semi-contracţie pe care un muşchi şi-o păstrează după un antrenament intens.
Atunci când cineva doreşte să se tonifice, de obicei, acea persoană îşi doreşte să simtă musculatura încordată şi să elimine stratul de grăsime care o acoperă. Acest obiectiv se poate atinge prin hipertrofia musculară şi un antrenament cardio-vascular care să conducă la eliminarea stratului adipos. Tonifierea, aşa cum este înţeleasă de majoritatea oamenilor, nu există.
Dezvoltarea masei musculare fara scaderea procentului de masa grasa (cazul persoanelor cu un procent de grasime ridicat) va avea ca rezultat o forma de butoias.
Prin scaderea masei grase fara o dezvoltare a musculaturii va rezulta ceva moale, fara o consistenta placuta la atingere si un aspect pe masura.
Prin urmare, tonifierea este rezultatul dezvoltarii masei musculare si a scaderii procentului de masa grasa.
Daca te intrebi cam cat de des ar trebui sa mergi la sala ca sa obtii rezultatele dorite intr-un timp cat mai scurt rapunsul este: de minim 4 ori pe saptamana.